Lojistiği doğru yönetirsek yıllık 500 bin ton gıda kurtarılabilir!
Lojistiği doğru yönetirsek yıllık 500 bin ton gıda kurtarılabilir!
Standart donanıma sahip olmayan araçlarla taşınan ve dağıtılan gıda maddelerinin yıllık 500 bin tonu nihai tüketiciye ulaşmadan heba oluyor. Lojistik süreçlerinizi düzgün yönetmezseniz, soğuk zinciri kırarsanız çok büyük bir kayıpla karşılaşırsınız. Gıda ve tarım ürünlerinin soğuk zincirle taşınması ve sürecin doğru yönetilmesi çok önemlidir. Her yıl çiftçilerimizin ürettiği ürünlerin %25’i sofraya ulaşamadan bozuluyor. Bu ürünlerin taşınmasından saklanmasına tüm süreçleri titizlikle takip edip denetleyerek milli ekonomimize önemli bir katkı sağlayabiliriz”.